U durft niet naar de tandarts vanwege angst voor de tandarts? Of vanwege schaamte hoe u gebit eruit ziet? Stop uw tandarts angst en Kies voor de NarcoseTandarts! Een gebitsrenovatie kan bij ons onder volledige narcose!

U kunt bij ons voor allerlei behandelingen terecht. Van vullingen tot wortelkanaalbehandelingen of het trekken van een tand of kies of implantaten. Maar wat gebeurt er nou precies tijdens zo’n behandeling? Leest u de informatie bij de tabbladen eens rustig door. Mocht u nog vragen hebben, laat het ons dan gerust weten!

Kies voor de Narcose Tandarts!

Narcose

Sinds de opening in 2005 weten mensen zoals u de weg te vinden naar de Narcose Tandarts in Alphen aan den Rijn. U kunt terecht voor alle behandelingen en onderhoud van uw gebit, van cariës tot een volledige gebitsrenovatie.

Het verschil met de reguliere tandarts is dat wij onze patiënten onder narcose behandelen. De anesthesioloog en zijn assistente zorgen hierbij voor een veilige en pijnloze behandeling en daardoor heeft de tandarts alle tijd om zijn of haar werk te kunnen verrichten.|

In onze praktijk werken uitsluitend zeer goed opgeleide en ervaren tandartsen en anesthesiologen.

Wij zijn er voor mensen met:

Angst voor de tandarts (behandeling);

Kinderen vanaf 6 jaar met een gewicht van min. 15 kg;

Volwassenen tot 85 jaar. Vanaf 60 jaar is een het recente ECG verplicht;

Mensen met een lichamelijke handicap of bijvoorbeeld autisme.

*Uiteraard wordt er eerst aan de hand van een medische vragenlijst beoordeeld of het verantwoord is dat u bij ons in de praktijk geholpen zou kunnen worden.

Tanden laten trekken

Als een tand of kies ernstig aangetast of beschadigd is, kan het trekken van deze tand of kies het enige redmiddel zijn. Het trekken van een tand of kies wordt ook wel extraheren of een extractie genoemd. Hier zult u niets van voelen omdat wij deze behandeling onder narcose uitvoeren. U hoeft hierdoor geen angst voor de tandarts te hebben!

Wanneer wordt er een tand of kies getrokken? Als het niet meer mogelijk is om deze te behouden. Dit kan door bijvoorbeeld ernstige tandvleesaandoening, waardoor de kies niet meer vast staat in het kaakbot, een tand te veel is aangetast door tandbederf, of dat er een tand of kies zover is afgebroken dat het niet meer te herstellen valt.

Implantaten

Een implantaat is een kunstwortel die in het kaakbot wordt geschroefd. Zo heeft u weer een basis voor een kroon, brug of prothese. Het implantaat biedt ook houvast voor een overkappingsprothese ofwel klikgebit. Met deze ‘kunstwortel’ zijn ontbrekende tanden of kiezen op een esthetisch verantwoorde manier te vervangen. Een implantaat kan worden ingebracht om één, meerdere of zelfs alle tanden en kiezen te vervangen. Implantaten worden gemaakt van titanium, een materiaal dat het lichaam over het algemeen goed verdraagt.

Implantaten kunnen worden ingebracht bij mensen vanaf ongeveer 18 jaar. Er moet voldoende gezond kaakbot zijn om de implantaten goed te kunnen verankeren. Ook het tandvlees moet gezond zijn. Onze implantoloog beoordeelt aan de hand van röntgenfoto’s of u voldoende kaakbot heeft en of het gezond is.

Wortelkanaalbehandeling

De wortels van je tand of kies zitten stevig in het kaakbot. In de wortels zitten wortelkanalen. Het kanaal is gevuld met pulpa die bestaat uit bindweefsel, zenuwvezels en bloedvaatjes.  Als je tand of kies ontstoken is, dan voert de tandarts een wortelkanaalbehandeling uit. Een wortelkanaalbehandeling noem je ook wel een endodontische behandeling of een  zenuwbehandeling.

Wanneer heb je een wortelkanaalbehandeling nodig? Je tand of kies kan ontstoken raken door tandbederf, een lekkende vulling of door bijvoorbeeld een val. Gevoeligheid met warm en koud, een dikke wang of hevige kiespijn kunnen signalen zijn van een ontsteking. Ook kan het zijn dat je (nog) geen klachten hebt, maar kan de tandarts het wel al beoordelen aan de hand van een rontgenfoto.

Verstandskiezen laten trekken

Heeft u verstandskiezen die verwijderd moeten worden? Voor 95% kunnen wij deze voor u bij ons onder volledige narcose verwijderen. Hierdoor merkt u niets van deze behandeling!

Heeft u een verwijzing voor het laten trekken van verstandskiezen? Dat kan bij ons onder narcose. De behandeling wordt uitgevoerd terwijl u slaapt en u krijgt niets van de behandeling mee.

Gebitsrenovatie

Voor alle tandheelkundige behandelingen kunt u bij ons terecht. Van vullingen tot en met kroon- en brugwerk. Zelfs gehele gebitsrenovatie’s behoren ook tot een oplossing!

Neem gerust eens contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden!

Gebitsprothese / Kunstgebit

U krijgt een kunstgebit / gebitsprothese. Dat is een grote verandering, want uw nieuwe kunstgebit / gebitsprothese speelt een belangrijke rol bij het kauwen en spreken. Bovendien zijn uw kunsttanden erg belangrijk voor uw uiterlijk. Uw tanden zijn immers uw eerste blikvanger.

Aangezien patiënten uit het gehele land naar onze praktijk komen is het eenvoudiger om een kunstgebit / gebitsprothese bij u in de woonplaats te laten maken. Kijkt u eens op www.ont.nl voor iemand bij u in de buurt.

U neemt de door u zelf meegenomen kunstgebit / gebitsprothese mee naar uw afspraak bij ons in de praktijk. De tandarts zal bij u de tanden en of kiezen verwijderen onder volledige narcose. Na afloop van deze behandeling zal de tandarts het kunstgebit / gebitsprothese bij u in de mond plaatsen. U wordt weer wakker met een prothese.

Stop de tandartsangst voor deze behandeling en kies voor de NarcoseTandarts